درباره بخش
گروههای آموزشی
اگر رشته مهندسی کامپیوتر را به عنوان رشته تحصیلی انتخاب میکنید باید انسان ماجراجویی باشید و با طبع همیشه در حال پیشرفت این رشته سازگار باشید. رشته ی مهندسی کامپیوترا ز جهاتی تفاوت قابل توجهی با سایر رشته های مهندسی دارد.شاید در سایر رشته های مهندسی مانند مکانیک و عمران و ...،صرفاً با مرور و خواندن چند باره ی کتب و جزوات و سایر منابع بتوان معدل بالا کسب نمود و جزء دانشجویان برتر قرار گرفت و شاید در این رشته ها نداشتن تکنیک در طول مدت تحصیل خیلی چشمگیریا دردسرساز نباشد.اما در رشته ی مهندسی کامپیوتر ،گاهی برای یک تک درس 3واحدی بعضاً به ارائه ی 2تا3پروژه ی درسی برنامه نویسی نیازاست.واین موضوعی است که در مورد اکثر دروس تخصصی این رشته مانند برنامه سازی پیشرفته،زبان ماشین و برنامه سازی سیستم،ساختمان داده ها،طراحی الگوریتم ها،اصول طراحی کامپایلر،اصول طراحی پایگاه داده،نظریه زبانها و ماشین هاو... به قطع برقرار است. دانشجویانی که قصد ادامه ی تحصیلات دانشگاهی خود را در این حوزه دارند باید بدانند که داشتن ذهنی خلاق وایده پردازو هوشی بالا برای موفقیت شرط اساسی است. زیرا صرفاً محدود شدن به کتب و جزوات و از برکردن مطالب موفقیت و یا صرفاً معدل بالایی را بدنبال نخواهد داشت.پیشنهاد می شود افرادی که در دست و پنجه نرم کردن با مفاهیم انتزاعی و حضور گاهی طولانی مدت کنار کامپیوتر صبر و حوصله و استعداد کافی را ندارند وارد این حیطه نشوند.چرا که متأسفانه دیده می شود بسیاری از افراد که هنگام انتخاب این رشته توجه کافی را به این مسائل معطوف نداشته اند برای ادامه ی تحصیل به سمت سایر رشته ها می روندو حتی دوران کارشناسی خود را به سختی و با مشقت سپری می کنند.
مطلب مهم دیگر آنکه چون تقریباً تمام کتب و منابع موجود در این رشته به زبان انگلیسی است و این منابع و اطلاعات به سرعت در حال تغییر هستند و امکان سریع ترجمه آنها نیز به فارسی وجود ندارد از این رو تسلط کافی به زبان انگلیسی در این رشته بسیار مهم است. دروس ریاضی و فیزیک نیز همانند دیگر رشتههای مهندسی در این رشته کاربرد وسیعی دارد.
مهندسی کامپوتر یکی از نیازهای امروز بشر است. نیاز هر اجتماعی به مهندسان کامپیوتر کاملاً محسوس است و مهندسی کامپیوتر از عوامل توسعه یک کشور است.
از سال 1398 تعیین گرایش برای مهندسی کامپیوتر انجام نمی گیرد و دانشجویان کارشناسی بر اساس چارت ارائه شده در وبسایت بخش (فرم ها و آئین نامه ها --> فایل ها و فرمها --> دوره کارشناسی) یکی از دو چارت مهندسی کامپیوتر یا فناوری اطلاعات را (که در 31 واحد با یکدیگر اختلاف دارند) شامل 140 واحد درسی می گذرانند. انتخاب چارت درسی بنا بر علاقه دانشجویان محترم انجام می شود و در نهایت مدرک کارشناسی همه دانشجویان با عنوان مهندسی کامپیوتر و بدون ذکر گرایش صادر خواهد شد.
رشته مهندسی کامپیوتر طراحی و ساخت اجزای مختلف کامپیوتر می پردازد، لذا از اهمیت بسیار زیادی در دنیای امروز برخوردار است. هدف از طی این دوره تربیت کارشناسانی است که در زمینه تحلیل، طراحی، ساخت و راه اندازی دستگاهها و مجموعه های سخت افزاری جدید، بررسی و شناخت مجموعه های سخت افزاری و نرم افزاری موجود، نگه داری، عیب یابی و تعمیر و اصلاح و توسعه فعالیت کنند.
طراحی، شبیه سازی، فرآوری، پردازش، سنجش، آموزش، ویرایش و … همه مفاهیمی هستند که با بالاترین دقت و در کوتاهترین مدت زمان ممکن در برنامه های نرم افزاری کامپیوتر انجام می شوند. لذا هدف از این رشته تربیت نیروی متخصص برای انجام امور فوق است.
بخش مهندسی کامپیوتر در مقطع ارشد دارای چهار گرایش معماری کامپیوتر ، هوش مصنوعی، نرم افزار و شبکه های کامپیوتری است.
* هوش مصنوعی
در این گرایش دانشجویان با مباحث جدیدی مانند شبکههای عصبی، هوش مصنوعی پیشرفته، تئوری فازی، پردازش تصویر و ... آشنا میشوند.
مدیر گروه هوش مصنوعی:آقای دکترمسعود سعید
* معماری کامپیوتر
در این گرایش دانشجویان با معماریهای پیشرفته کامپیوتر و ابر رایانهها، طراحی مدارهای مجتمع، شبکههای کامپیوتری گسترده، طراحی سیستمهای تحملپذیر خطا و آزمون پذیر و ... آشنا میشوند.
مدیر گروه معماری کامپیوتر:آقای دکتر وحید جمشیدی
*نرم افزار کامپیوتر.تاسیس سال 1398.
در این گرایش دانشجویان با مفاهیم پیشرفته نرم افزار از قبیل پایگاه داده های پیشرفته ، مهندسی نرم افزار پیشرفته، سیستم های عامل پیشرفته و داده های حجیم آشنا می شوند
مدیر گروه نرم افزار کامپیوتر: سرکارخانم دکتر مهدیه قزوینی کر
*شبکه های کامپیوتری .تاسیس سال 1402.
در این گرایش دانشجویان با اصول شبکه های کامپیوتری و مفاهیم پیشرفته شبکه های مختلف کابلی و بی سیم آشنا می شوند که کاربردهای متعددی در سیستم های حمل و نقل و صنعت خواهد داشت.
مدیر گروه شبکه : آقای دکتر وحید ستاری نائینی